Bucharest Walk, evenimentul care deschide anul universitar, a avut loc pe data de 7 octombrie 2023, oferind studenților noștri oportunitatea de a descoperi capitala, prin intermediul unei plimbări, alături de voluntari, pe străduțele Bucureștiului, printre cele mai atractive obiective ale acestuia.

Anul acesta, Bucharest Walk a pregătit pentru participanți trei trasee cu tematică diferită, pentru a acoperi o sferă mai amplă de pasiuni. Astfel, tinerii au putut să aleagă un tur prin care să retrăiască momentele istorice din oraș, o călătorie în lumea artei și o transpunere în universul distracției prin care să simtă viața de noapte a capitalei. 

Historical Bucharest este turul în care accentul a căzut pe istoria bogată a capitalei, pornind de la cele mai importante evenimente istorice ce au avut loc de-a lungul anilor, admirând clădirile cu arhitectura și istoria pătrunzătoare a acestora, până la micile monumente istorice prezente prin București. Printre numeroasele obiective definitorii capitalei, pe care acest traseu le-a atins au fost Ateneul Român, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, devenite adevărate comori la nivel național.

Traseul Artsy Bucharest a primit iubitorii de frumos într-o lume plină de creație și artă. Bucureștiul, un tablou în mișcare, are puterea de a umple sufletul oamenilor de emoție, prin rafinamentul acestuia împletit cu arta și cultura pe ritmuri simfonice.  Accentul artistic a început de la muzeele celebre, expoziții și galeriile contemporane, până la arta stradală ce oferă o pată de culoare orașului. Prin intermediul acestui tur, participanții au avut ocazia să descopere diversitatea bogată a scenei artistice bucureștene.

Bucharest by Night a avut ca obiectiv informarea tinerilor despre viața de noapte prezentă în București, serile pline de muzică, energie și voie bună, precum și spiritul petrecăreț, prezent în fiecare locație de noapte. Bucureștiul este locul în care distracția nu se oprește niciodată, așa că îți oferă o experiență inedită pentru ieșirile cu prietenii la terasă, într-un club din Centrul Vechi sau pentru o explorare a orașului îmbrăcat în lumini.

Evenimentul a avut aproximativ 180 de participanți, împărțiți în mai multe grupuri, pe cele trei trasee, coordonate de voluntarii noștri.

Pentru că ne-am dorit ca studenții să aibă ocazia să afle mai multe informații interesante despre locurile vizitate, fiecare grup a avut parte de doi ghizi informați, care au prezentat obiectivele turistice, istoria lor, precum și fun facturi despre acestea. Fiecare traseu de zi a beneficiat de un tur ghidat în cadrul Teatrului Național București sau Teatrului Odeon.

Întreaga experiență de pe trasee a fost completată de numeroase joculețe și activități care s-au asigurat de voia bună și comunicarea între participanți.

Surprizele și premiile din cadrul evenimentului nu ar fi fost posibile fără sprijinul oferit de către sponsorii noștri, NostalgiaȚiriac CollectionSecret RomaniaLocked In, Natural High, Stay Fit Gym, Vmax, Grădina Floreasca, Carpatic, Muzeul Fotbalului, Lasertag Arena + Activ Squash, Club Texas, Isic, Academia de sport și Teatrul de comedie, motiv pentru care dorim să le mulțumim!

Participanții de la Bucharest Walk s-au putut bucura din plin de frumusețea artei îmbinată cu istoria prin intermediul sponsorilor noștri de tradiție Teatrul Național București și Teatrul Odeon, cărora dorim să le mulțumim pentru tururile inedite pe care ni le-au oferit.

Bucharest Walk 2023 a îmbinat cele mai frumoase atracții ale Bucureștiului cu distracție și voie bună, Iar pentru că o poză valorează cât o mie de cuvinte și pentru că nu vrem să păstrăm emoția evenimentului doar pentru noi, echipa noastră a reușit să surprindă cele mai frumoase momente pline de emoție, bucurie și energie, pe care le puteți găsi AICI.

Leave a Reply