Cine suntem noi?

LSAC (Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica Bucureşti) este o organizaţie studenţească apolitică, non-guvernamentală şi non-profit, care funcţionează cu ajutorul principiilor voluntariatului şi antrenează, prin activităţile sale, studenţii acestei facultăţi. Încă din 1991, comunitatea a reușit să aducă în același loc tineri creativi și dornici de implicare, care treptat au ajuns să lege prietenii strânse ce mai apoi s-au transformat într-o mare familie.

LSAC își dorește să le ofere tuturor o studenție cât mai frumoasă prin intermediul activităților ce sunt organizate anual, ajutându-i pe aceștia să se dezvolte personal și să dobândească anumite abilități ce vor reprezenta un atu în procesul lor de formare ca viitori ingineri.

Totodată, organizația pune pe primul loc drepturile și interesele tuturor studenților, păstrând o strânsă legătură cu facultatea și membrii acesteia, fiind una dintre cele mai reprezentative asociaţii ale Universităţii. În fiecare an, studenții reușesc să-și distribuie eficient timpul, îmbinând studiul pentru facultate cu organizarea numeroaselor evenimente de succes, toate fiind rezultate ale muncii și dedicării lor. Cele mai importante realizări ale acestei asociații sunt: Târgul IT&C, LAN Party National Edition, HackITall, Simularea Examenului de Admitere, Balul Bobocilor ACS, dar şi multe altele axate pe dezvoltarea personală şi profesională a studenţilor. Pe tot parcursul organizării acestora, tinerii au parte de experiențe unice și dau dovadă de multă seriozitate și implicare, punând suflet în fiecare task pe care îl duc la bun sfârșit.

Ești interesat de statutul nostru în ligă?

Descarca statutul

Structura Ligii

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoarea este formată din patru mari comunități: LSAC Junior, LSAC Senior, LSAC Community și LSAC Alumni. La baza asociației, stau șapte departamente cu un rol bine conturat, ce comunică continuu pentru o cât mai bună organizare. Alături de coordonatorii fiecărui departament, se află Biroul Executiv, alcătuit din Președinte, trei Vicepreședinți și Secretarul General, iar împreună formează conducerea întregii Ligi.

LSAC Junior

LSAC Junior, comunitate ce se creează an de an, este destinată bobocilor facultății noastre ce doresc să facă voluntariat sau celor ce s-au răzgândit între timp. Cei ce vor trece de toate etapele recrutării se vor numi juniori, iar în primul semestru al anului universitar vor fi împărțiți în mai multe echipe, fiecare dintre acestea având un mentor. În funcție de implicarea bobocilor și de feedback-ul din partea mentorului, aceștia vor avansa în LSAC Senior.

LSAC Senior

Voluntarii din LSAC Senior sunt cei care au trecut de perioada de mentorat din LSAC Junior, membri activi, fie în cadrul unui departament, fie ca voluntar de zi la toate activitățile organizate. Toți studenții din LSAC Senior au drept de vot la alegerile pentru Președinte și cei trei Vicepreședinți și, de asemenea, au prioritate în participarea la activități.

LSAC Community & LSAC Alumni

Lipsa de implicare din timpul unui semestru sau dorința anumitor voluntari de a nu mai face parte din LSAC Senior poate duce la trecerea automată a acestora în cadrul LSAC Community. Voluntarii ce au absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare și au avut o activitate excepțională în cadrul asociației formează comunitatea LSAC Alumni.

Departamente

Departamentele

Design

Departamentul de Design se ocupă în mod direct de imaginea Ligii din Facultatea de Automatică și Calculatoare, fiind responsabil de tot ceea ce ține de partea vizuală a materialelor de promovare online sau fizice, iar principala sarcină a departamentului constă în dezvoltarea și conservarea identității vizuale, prin realizarea materialelor de tip publicitar sau destinate folosirii web, cu un aspect curat și reprezentativ pentru LSAC.

IT

Departamentul de IT are ca scop menținerea și dezvoltarea site-ului asociației, site-urilor evenimentelor și crearea de noi aplicații pentru proiectele organizate. Toți membrii acestui departament au preferat să continue pasiunea pentru domeniul pe care îl urmează și în afara facultății. Există o strânsă legătură între toate departamentele asociației, însă departamentele de Public Relations și Design sunt mai apropiate de cel de IT.

Human Resources

Human Resources este departamentul care se ocupă de organizarea din spatele Ligii și care menține actualizate toate datele necesare pentru fiecare membru și pentru fiecare activitate din această asociație. Ajută organizația să evolueze, să își rezolve conflictele, contribuind la eliminarea neînțelegerilor dintre membri. Un alt element important este reprezentat de procesele de recrutare și de restructurare care ajută la menținerea unui colectiv potrivit pentru asociație.

Fundraising

Departamentul de Fundraising îndeplinește un rol esențial în atragerea fondurilor necesare pentru buna funcționare a asociației, a evenimentelor organizate și a tuturor proiectelor. Responsabilitatea departamentului de FR este atragerea și menținerea de colaborări cu diferite companii și asociații pentru organizarea de evenimente, workshop-uri, conferințe, sesiuni de informare și alte diferite activități.

Logistică

Departamentul de Logistică este, în momentul de față, cel mai mare departament ca număr de membri și joacă un rol esențial în pregătirea evenimentelor, fie ele fizice sau online. În cadrul fiecărui eveniment, Logistica asigură toate resursele fizice necesare bunei desfășurări atât pregătirilor evenimentului respectiv, cât și desfășurarea lui și activitatea de curățenie de după. Pe lângă partea activă de implicare în evenimente, voluntarii departamentului se ocupă de inventare periodice în sediile LSAC, atât cele din facultate, cât și cele din cămine.

Multimedia

Departamentul de Multimedia joacă rolul cutiei cu amintiri din cadrul Ligii, deoarece acesta are ca responsabilitate principală realizarea de materiale foto și video destinate promovării evenimentelor LSAC București. Alte atribuții ale departamentului sunt formatarea foto sau video și editarea pozelor astfel încât toate materialele să fie expuse către public într-un mod cât mai plăcut, acesta având o strânsă legătură cu departamentele de Public Relations și Design.

Public Relations

Departamentul de Public Relations are ca scop principal diseminarea informațiilor și promovarea proiectelor Ligii printre membrii publicului țintă. Activitățile departamentului se bazează pe analiza atitudinii publicului și identificarea intereselor acestuia, și, de asemenea, printre atribuțiile departamentului se numără și îmbunătățirea imaginii Ligii, acest lucru realizându-se prin intermediul informațiilor și materialelor de promovare distribuite, PR-ul având o legătură strânsă cu departamentele de Design, Multimedia și IT.

Conducerea Ligii


Burtea Cătălin
Președinte LSAC
Cătălin este student în anul II de master în cadrul programului Ingineria și Managementul Sistemelor de Afaceri și pata de culoare a asociației, iar munca depusă până acum se oglindește în poziția de Președinte.

Răzvan Drumeși
Vicepreședinte LSAC
Îndemânarea și perseverența, de care dă întotdeauna dovadă Răzvan, sunt atuurile ce l-au adus anul acesta în poziția de Vicepreședinte. Acesta se află în primul an de master în cadrul programului Ingineria Sistemelor Internet.

Andreea Duțulescu
Vicepreședinte LSAC
Andreea, studentă în anul IV în cadrul specializării Calculatoare și Tehnologia Informației, ne-a dovedit de nenumărate ori că își merită poziția de Vicepreședinte pentru toată dăruirea și implicarea ei.

Camelia Mircia
Vicepreședinte LSAC
Camelia este studentă în anul IV la Calculatoare și Tehnologia Informației și, încă din anul I, și-a arătat devotamentul și dragostea pentru Ligă, anul acesta din poziția de Vicepreședinte.

Ecaterina Gavrilov
Secretar General
Ecaterina este studentă în anul IV în cadrul specializării Ingineria Sistemelor, iar ambiția și munca depusă până acum au adus-o anul acesta membru al Biroului Executiv LSAC.

Ștefan Gora
Coordonator Design
Student în anul III la Calculatoare și Tehnologia Informației, pasiunea și talentul lui Ștefan pentru desen și departamentul din care face parte l-au împins anul acesta către poziția de coordonator.

Alexandru Beldica
Coordonator Human Resources
Alex este student în anul III la Ingineria Sistemelor și, încă din anul I, ne-a arătat cât de implicat este, dar mai ales devotamentul pentru departamentul pe care acum îl coordonează.

Radu Minea
Coordonator Fundraising
Student în anul III, respectiv pasionat de voluntariat și business, Radu își propune să ducă departamentul de Fundraising la următorul nivel, anul acesta din poziția de coordonator.

Ionuț Nen
Coordonator Multimedia
Toate amintirile din cadrul tuturor evenimentelor LSAC ne sunt create de către departamentul de Multimedia, pe care Ionuț îl coordonează cu cea mai mare dedicare. Acesta este student în anul IV în cadrul specializării Calculatoare și Tehnologia Informației.

Vlad Sandu
Coordonator Logistică
Student în anul IV la Calculatoare și Tehnologia Informației, Vlad și-a dovedit de-a lungul timpului devotamentul și implicarea, anul acesta chiar din poziția de coordonator.

Bogdan Rizescu
Coordonator IT
Student în anul II la Calculatoare și Tehnologia Informației, Bogdan a dorit să continue cu pasiunea pentru IT și în Ligă, reușind să ghideze cum poate el mai bine departamentul său de suflet.

Monica Stroie
Coordonator Public Relations
Studentă în anul I de master la Ingineria Sistemelor Internet, Monica este o fire ambițioasă, gata întotdeauna să se autodepășească, anul acesta din funcția de coordonator al departamentului de Public Relations.