În cazul în care întâmpini o problemă la facultate sau consideri că este un lucru ce ar trebui îmbunătățit la un laborator, curs, etc, există o anumită procedură pe care o poți urma pentru ca situația ta să se soluționeze cât mai rapid și mai eficient. Vă recomandăm să urmați pașii în ordine și să treceți la următorul în cazul în care problema nu s-a rezolvat.
La început, discuția cu un profesor poate părea intimidantă, astfel că, pe lângă procedurile oficiale descrise mai jos, puteți primi suport în orice aspect și sfaturi de cum să discutați cu persoanele vizate, de la studenți și colegi mai mari care sunt mereu dispuși să vă ajute:
- Discuții amicale cu studentul mentor al seriei voastre
- Discuții cu studenții consilieri și senatori ACS: https://lsacbucuresti.ro/despre-facultate/#senatori
- Discuții cu voluntari din LSAC: https://lsacbucuresti.ro/contact/
- Semnalarea problemelor pe site-ul LSAC: https://inside.lsacbucuresti.ro/message
- Discuții cu șefii de cămin ACS: https://lsacbucuresti.ro/despre-facultate/#camine
- Semnalarea problemelor în cadrul ședințelor săptămânale LSAC
Pași pentru soluționarea problemelor la facultate
- Discuție cu asistentul – Grupa / semigrupa voastră va avea pentru fiecare materie un asistent asignat, care se va prezenta la prima interacțiune și vă va oferi datele lui de contact. Asistentul este cea mai apropiată persoană de voi și puteți stabili cu el mai multe aspecte ce țin de laborator / seminar. Vă recomandăm să discutați cu asistentul vostru în următoarele situații:
- Aspecte administrative ce țin de laborator
- Probleme în înțelegerea materiei
- Sugestii privind desfășurarea laboratorului
- Întrebări ce țin de desfășurarea cursului
- Punctaj și contestații
- Discuție cu profesorul de curs – Seria voastră va avea pentru fiecare materie un profesor de curs, care se va prezenta la prima interacțiune și vă va oferi datele lui de contact. Vă recomandăm să discutați cu profesorul vostru de curs în următoarele situații:
- Probleme ce n-au putut fi soluționate cu asistentul
- Aspecte administrative ce țin de curs
- Probleme în înțelegerea materiei
- Sugestii privind desfășurarea cursului
- Aspecte organizatorice pentru examene
- Punctaj și contestații
- Discuție cu profesorul mentor de serie – Seria voastră va avea un profesor mentor asignat pentru a vă oferi suport în toate aspectele ce țin de activitatea academică și viața de student. Puteți găsi datele de contact al mentorului asignat seriei voastre, aici: https://acs.pub.ro/studenti/indrumatori-an-universitar/ . Vă recomandăm să discutați cu profesorul mentor în următoarele situații:
- Probleme ce n-au putut fi soluționate cu asistentul și profesorul de curs
- Sfaturi și suport în abordarea diverselor situații
- Întrebări ce țin de activitatea academică, viața de student și oportunități
- Discuție cu studenții consilieri și senatori ACS – În cadrul Consiliului Facultății și Senatul Universității, vocea studenților este reprezentată de 12 studenți consilieri și 4 studenți senatori, care intermediază comunicarea dintre studenți și conducerea facultății sau a universității. Puteți găsi datele de contact ale studenților consilieri și senatori ACS, aici: https://lsacbucuresti.ro/despre-facultate/#senatori . Vă recomandăm să discutați cu studenții consilieri și senatori în următoarele situații:
- Probleme ce n-au putut fi soluționate
- Sfaturi și suport în abordarea diverselor situații
- Întrebări ce țin de activitatea academică, viața de student și oportunități