Semestrul al doilea a început cu debutul evenimentului Career Talks, un concept adus la viață prin voința echipei de voluntari LSAC pe baza unei idei înaintate de către Ioana Macovei din departamentul nostru de Logistică.

Astfel, am avut oportunitatea de a pune față în față mai mulți specialiști din domenii de top ale sferei IT&C cu tineri care nu știu încă prea multe despre cum își doresc să arate cariera lor, totul într-o manieră organizată și profesionistă. Până la urmă, unul dintre cele mai bune lucruri pe care poți să le faci este să investești în tine, iar pentru a fi cât mai aproape de succes este preferabil să alegi o carieră care să te reprezinte și care să-ți satisfacă nevoile personale, unice prin natura lor, pe plan material, emoțional și social.

Career Talks s-a conturat cu scopul de a asigura o strategie de comunicare interactivă, cu informații tehnice și resurse umane de calitate înaltă, între tinerii care se confruntă cu dificultățile unui început de drum pe piața muncii și profesioniștii din cele mai căutate ramuri ale industriei IT&C. Prin acest eveniment, LSAC s-a angajat să ofere un cadru eficient și dinamic pentru cele mai utile conferințe din perioada studenției pentru cei care își doresc să afle mai multe despre ce presupune un parcurs profesional în lumea tehnologiei de vârf din România și din afară.

Conferințele din acest an s-au desfășurat integral sub forma și flow-ul unor podcasturi, legătura dintre invitați și public fiind făcută prin intermediul unui stream live pe platforma de Youtube a LSAC București. Voluntarii LSAC s-au ocupat atât de transmisie, cât și de moderarea discuțiilor și a fluxului de întrebări care a existat constant, într-un dialog atât tehnic, cât și personal.

Întrebările s-au concentrat pe o zonă specifică, personalizată, atingând diferențele fine dintre domenii, medii de lucru și experiențe diferite, fiecare seară de podcast având o anumită carieră aleasă ca temă: Dezvoltare Software, Automatizări, Cercetare & Educație, Inteligență Artificială, Securitate Cibernetică. Mai mult, două seri separate au fost alocate unui workshop destinat interviurilor și CV-urilor.

Podcasturile au strâns sute de vizualizări fiecare, aducând o creștere a persoanelor abonate la canalul de Youtube al LSAC București și au primit în general un feedback foarte bun, atât din partea celor care le-au vizionat, cât și din partea specialiștilor care au participat activ la ele. De la utilitatea remarcabilă a informațiilor prezentate și discutate la plăcerea conversației, părerile oferite asupra desfășurării pot confirma un succes răsunător pentru un eveniment aflat abia la prima ediție. Mai mult, interacțiunea generată s-a resimțit și pe celelalte canale de media ale LSAC, dar și pe conturile personale ale partenerilor încântați de rezultatele obținute.

Suntem siguri că asemenea celorlalte idei minunate din LSAC și acest eveniment va crește în timp și își va forma o personalitate care să contribuie pe termen lung la imaginea și la fel de punerea în valoare a asociației și a voluntarilor care îi oferă an de an un standard de top la nivel național.

Leave a Reply