Fii responsabil! Ai grijă de tine și de cei din jur!

Pandemia este într-o continuă evoluție, numărul cazurilor de COVID crește de la o zi la alta, iar spitalele sunt pline cu mii de situații critice. Astfel, dorim ca lucrurile să revină măcar la nivelul celui din vara trecută, dar, mai ales, să reușim cu toții să ajungem la facultate să interacționăm cu profesorii și cu colegii, nu doar prin intermediul aplicațiilor de Zoom sau Teams. Însă pentru toate acestea trebuie să avem grijă la sănătatea noastră și a celor din jur. 

Așadar, instrucțiunile de sănătate și restricțiile ce trebuie urmate în societate sunt într-o continuă schimbare, iar toate informațiile legate de îndrumările actuale se pot regăsi mai jos.

Principala noastră responsabilitate este de a minimiza riscurile infectării cu virusul SARS Cov2 în timp ce conviețuim în cămin sau chirie, studiem și lucrăm, iar toți studenții sunt încurajați la:

  • Vaccinarea cât mai curândă
  • Purtarea măștii în toate locurile indicate
  • Testarea regulată
  • Izolarea în cazul în care simptomele își fac simțită prezența
  • Dezinfectarea mâinilor
  • Respectarea distanțării sociale

Vaccinarea și testarea regulată pot fi realizate în noul centru amenajat în Campusul Regie, fiind localizat lângă secția de poliție și funcționând de luni până vineri în intervalul orar 09:00-16:00. 

Vaccinarea este disponibilă pentru orice persoană din comunitatea UPB, dar și din afara acesteia, pe baza actului de identitate. Testarea este gratuită pentru toți studenții Universității POLITEHNICA București, pe baza unui act doveditor: contractul de studii, legitimația de student sau contul virtual de student.

Purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile aglomerate, cum ar fi holurile căminelor, clădirile facultății sau în orice loc în care nu se respectă distanțarea socială.

Mod corect de purtare a măștii

De asemenea, alte metode prin care te poți proteja împotriva virusului SARS Cov2 sunt dezinfectarea constantă a mâinilor și distanțarea față de restul persoanelor în spațiile aglomerate pe care studenții le frecventează.

În cazul observării unor simptome aparte, fiecare persoană trebuie să se izoleze, să renunțe la interacțiunea cu colegii sau prietenii și să meargă la centrul de testare din Regie. În cazul în care rezultatul testului este unul pozitiv, se poate contacta telefonic Direcția de Sănătate Publică la următorul numărul de TelVerde 0800 800 358. Aceștia vă vor îndruma spre pașii ce trebuie urmați mai departe.

 

Leave a Reply