În data de 10 octombrie a avut loc evenimentul LSAC Bucharest Walk, călătoria prin București ce ne-a întrecut toate așteptările! Întreaga plimbare a reprezentat oportunitatea perfectă pentru studenții ce nu au avut ocazia să cunoască Bucureștiul în adevăratul sens al cuvântului, din cauza perioadei de pandemiei prin care trecem.

Evenimentul a fost construit din două trasee paralele, fiecare dintre ele cuprinzând numeroase puncte turistice ale Capitalei. Astfel, au fost vizitate cele mai importante obiective turistice din București orientate către artă sau istorie, dar și locuri ascunse, de care doar cunoscătorii au privilegiul să se bucure. În acest fel, noii studenți ai Facultății de Automatică și Calculatoare au reușit să cunoască mai bine orașul ce le va deveni a doua casă în următorii ani.

Încă de pe vremea când numele micului Paris era pe buzele tuturor, Bucureștiul se impunea ca fiind un desăvârșit conglomerat cultural. Acesta și-a modelat imaginea în funcție de evenimente petrecute intern, cât și de influențe externe care au pătruns în țara prin diverse căi.

Turul Artsy Bucharest din cadrul evenimentului Bucharest Walk și-a propus să vină în ajutorul celor care doreau să descopere această latură a orașului, sa facă primele contacte cu arta și arhitectura consacrate ale locului, dar și pentru cei care au o pasiune pentru neconvențional, alternative și arta stradală. Turul a cuprins cele mai importante puncte de interes ale Bucureștiului artistic, din zonele cele mai populare ale Capitalei.

Printr-o călătorie de-a lungul celor mai semnificative și încărcate de istorie locuri ale Bucureștiului, ne propunem să ne eliberăm de proiecțiile prezentului și să ne apropiem de trecut, din dorința de a afla în detaliu felul în care acest oraș și-a definit identitatea de-a lungul anilor.

Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Piața Revoluției – acestea au fost câteva dintre obiectivele acestui traseu, comori care marchează trecerea timpului, devenite emblematice pentru Capitală. Jocul cu trecutul ne poartă spre tărâmuri de poveste, o poveste care este chiar a Bucureștiului. Alături de LSAC București, a fost ocazia perfectă să citești filă cu filă această poveste și să explorezi partea culturală a Capitalei!

De evenimentul nostru au avut ocazie să se bucure doar 100 de participanți din cauza pandemiei și a restricțiilor existente în București. Fiecare dintre ei au avut obligativitatea de a prezenta Certificatul Verde în momentul înregistrării pentru traseu, astfel încât întreaga activitate să se poată desfășura în cele mai sigure condiții.

Participanții au fost împărțiți în grupuri de câte zece persoane, fiecare grup având câte un ghid, ce pe parcursul întregului drum le-a istorisit lucruri impresionante despre București și povești la care oamenii au rămas fără cuvinte. Pe tot parcursul zilei, au fost pregătite diverse joculețe pentru studenții noștri, prin care au putut să se cunoască mai bine și să comunice. Desigur, am vrut să îi încurajăm să participe activ la aceste joculețe, așa că am pus la bătaie numeroase premii cu ajutorul sponsorilor noștri, Locked In, Secret România, Grădina Monteoru, Rocast și IB Cargo, cărora dorim să le mulțumim pentru suportul oferit.

Deoarece călătoria noastră a fost plină de aventură, am avut nevoie de o mică gustare. De acest lucru s-au ocupat partenerii noștri de la Fornetti România, venind în ajutor cu o varietate de produse proaspete, exact ce aveam nevoie pentru a ne continua turul.

Energia din timpul evenimentului a fost asigurată de sponsorul nostru, Red Bull. Exact ca în orice sesiune, aceștia ne-au fost alături, reușind să facem din acest eveniment “Studenție cu puțină magie”.

Distracția de la LSAC Bucharest Walk a atins cote maxime cu ajutorul sponsorului nostru, Splash! La finalul fiecărui traseu, turul Capitalei a prins culoare datorită unei plimbări cu trotinetele Splash de-a lungul lacului din parcul Herăstrău, bucurându-ne de un peisaj tomnatic superb.

Leave a Reply