Cel de-al doilea weekend al lunii aprilie a reprezentat o perioadă destul de aglomerată și a adus unul dintre cele mai așteptate evenimente atât de către elevi, cât și de către asociația noastră, anume Simularea Examenului de Admitere.

Având loc în data de 9 aprilie, evenimentul a adunat în campusul Universității POLITEHNICA București nu mai puțin de 2000 de elevi, dintre care aproximativ 1200 au ales ca primă opțiune Facultatea de Automatică și Calculatoare. Aceste aspecte nu pot decât să ne încânte și să ne motiveze să promovăm în aceeași manieră unică facultatea noastră.

Astfel, voluntarii LSAC au interacționat încă de acum cu viitorii noștri colegi, prin intermediul numeroaselor roluri pe care le-au avut în cadrul zilei de sâmbătă. Citindu-le emoțiile și nesiguranța elevilor încă de la pășirea în campus, membrii asociației noastre le-au sărit în ajutor și i-au îndrumat spre corpurile, respectiv sălile unde urmau să susțină probele scrise la disciplinele Matematică, respectiv Fizică sau Informatică, locuri ce păreau a fi imposibil de localizat pentru tinerii candidați.

Totodată, curiozitățile elevilor legate de simulare, procesul de admitere, Ligă, pregătiri pentru examen, facultate și viața de student nu au întârziat să apară, motiv pentru care voluntarii noștri au fost omniprezenți în zonele repartizate și le-au răspuns tuturor întrebărilor, povestindu-le de experiența pe care aceștia au trăit-o cu un an sau mai mulți în urmă, în perioada în care erau, la rândul lor, elevi.

Nu în ultimul rând, membrii LSAC au avut oportunitatea de a intra în pielea profesorilor și de a supraveghea candidații în timpul examinării, pentru a simula cât mai real procesul de admitere din vară, îndrumându-i să completeze corect foile de concurs și îndeplinind corespunzător toate cerințele necesare unui examen: aranjarea sălilor, împărțirea candidaților în bănci, citirea regulamentului, cronometrarea timpului, împărțirea subiectelor și a ciornelor, respectiv strângerea acestora. La finalul celor 3 ore destinate probei de concurs, comisia de corectare a fost alcătuită din aceeași studenți ce au fost responsabili cu supravegherea sălilor. Cu emoții mai accentuate decât ale elevilor pentru a nu greși notele, voluntarii s-au coordonat exemplar și au corectat cu mare atenție lucrările, de față cu candidatul, respectiv un martor.

Faptul că evenimentul a fost unul reușit și că membrii LSAC s-au descurcat exemplar a fost accentuat de feedbackul pozitiv al candidaților, pe care ni l-au oferit la finalul examinării, cu un ușor sentiment de relaxare după o zi istovitoare. În plus, aceștia au fost sfătuiți ca indiferent de nota obținută, să continue să se pregătească și să învețe cu maximă seriozitate, astfel încât anul următor, de ce nu, să facă la rândul lor parte din echipa de voluntari aferentă Simulării Examenului de Admitere 2023.

Leave a Reply