Anul acesta ne-am putut bucura de organizarea celei de-a șasea ediții a competiției Perpetuum, concurs de inginerie cu mecanisme dezvoltate cu ajutorul plăcuțelor Arduino.

După un an în care evenimentul s-a desfășurat online, format în care ne-a lipsit interacțiunea cu concurenții, am putut, pe 14 mai, să ne bucurăm fizic de reușitele participanților și să împărtășim cu ei și între noi vibe-ul creat de evenimentele LSAC.

Ediția de anul acesta a strâns un record de studenți dornici să ia parte la hackathonul ingineresc, acumulând la finalul înscrierilor 30 de echipe pasionate de programarea utilizând plăcuțele Arduino. Selecția finală a fost făcută pe baza unui test cu întrebări din domeniul competiției, fiind alese pentru a participa la concurs doar 15 echipe, formate din câte 3 studenți. Condiția de înscriere în competiție a fost ca cel puțin unul dintre membrii echipei să fie student al Facultății de Automatică și Calculatoare.

Sponsorul nostru principal a fost Garrett Advancing Motion, companie cu renume în domeniul ingineriei automotive, însă ne-am putut bucura și de sprijinul unor companii precum Kyocera sau FractureCode. Pe lângă acestea, evenimentul Perpetuum s-a bucurat și de suportul venit din partea Digital Stack sau de ajutorul din partea Innovation Labs, sponsori cărora le suntem recunoscători. Suntem siguri că și concurenții câștigători s-au bucurat de alăturarea acestor sponsori importanți și de premiile puse la dispoziție pentru cele mai bune echipe.

La finalul zilei, am putut declara încheierea cu succes a unui alt eveniment important al Ligii, în care echipa de organizare a muncit cot la cot cu voluntarii pentru a asigura participanților experiența unei competiții memorabile. Dacă și tu ai fost parte a acestui eveniment, dorim să îți mulțumim pentru implicare și nu uita: “Think fast, make it last!”.

Leave a Reply