Evenimente

Retrospectivă M.O.F.T. I 2022

By December 15, 2022No Comments

M.O.F.T. (Muzee. Operă. Film. Teatru.) este un eveniment cultural organizat de LSAC București, ce vine în sprijinul studenților din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, pentru a le oferi acestora bilete gratuite la diverse instituții culturale din Capitală și pentru a-i încuraja să aibă parte de experiențe de neuitat.

Semestrul acesta, evenimentul a ajuns la cea XXII-a ediție și s-a desfășurat în perioada 7 – 27 noiembrie, reușind să extindă activitățile dedicate studenților și să aducă o mulțime de noutăți, precum: workshop-uri în diverse domenii, seară de film, podcast-uri cu invitați de seamă.

Surprizele au început încă din săptămâna 31 octombrie – 7 noiembrie, timp în care studenții au putut să viziteze stand-ul amplasat în holul EC din facultate pentru a afla mai multe despre cum să se înscrie pe site-ul dedicat, dar și despre cum pot câștiga premii prin completarea de quiz-uri. Astfel, acestea au constat în 5-6 întrebări, tematice pentru fiecare zi, ce testau cunoștințe din domeniul cultural, iar cei mai pricepuți au fost răsplătiți pentru dedicarea lor.

În urma discuțiilor de la stand, peste 300 de persoane și-au creat un cont pe site-ul dedicat evenimentului, înregistrând astfel o creștere substanțială a numărului de participanți.

De asemenea, au avut pregătită și o ghicitoare formată din 6 imagini, în fiecare dintre ele fiind ascunsă o literă cu care puteau forma un cuvânt. La stand au fost amplasate și patru cartoane de pânză, fiecare reprezentând o literă din M.O.F.T., pe care studenții și-au lăsat amprenta și au personalizat-o cum au știut mai bine. În total, un număr de peste 300 de persoane s-au implicat pe parcursul săptămânii la activitățile organizate la stand.

Prima tură de bilete a avut loc pe 8 noiembrie și a reprezentat un adevărat succes, deoarece numărul de persoane dornice să obțină un bilet la una dintre instituțiile preferate a fost foarte mare.

Ediția aceasta, podcast-urile realizate au fost foarte apreciate și au înregistrat un număr ridicat de vizionări pe canalul nostru de YouTube. Prima invitată a fost Oana Moșneagu, tânără actriță și antagonistă a serialului “Adela”, care a fost urmărită de peste 1500 de curioși, succedată de Erika Isac, participantă la concursuri de muzică, precum “One True Singer” și “X Factor”, ce a fost ascultată de peste 450 de persoane.

Ca noutate, tinerii au putut participa ediția aceasta la workshop-uri care să le formeze deprinderi în diferite domenii. Așadar, primul a fost cel de actorie, susținut de Teatrul Arthesium, unde studenții au realizat, alături de profesioniști, exerciții de dicție si pronunție, mișcare, joc de rol, ritm si improvizație, participând în total 25 de persoane, dornice să afle tainele actoriei. Următorul workshop a fost cel de pictură, susținut de Livia & Laura Greaca, unde acestea i-au învățat să personalizeze tote bag-uri pentru a le face cât mai reprezentative pentru fiecare și au luat parte 30 de studenți. Cel de-al treilea workshop a fost de producție muzicală, organizat de Alex Bitmann, care a creat o introducere în lumea muzicii, a tehnicilor și a mindset-ului creativ din spatele cântecelor, luând parte peste 50 de spectatori.

A urmat a doua tură de bilete pe 17 noiembrie, care s-a ridicat la nivelul celei dintâi și a adunat un număr ridicat de participanți ce au obținut bilete la muzeu, operă, film sau teatru.

Evenimentul s-a încheiat cu seara de film, la care a fost vizionat filmul Pulp Fiction, cunoscut pentru dialogul său spumos, pentru combinația ironică de umor și violență, iar participanții au fost în număr de 50.

Biletele către cele mai cunoscute instituții din Capitală nu ar fi putut fi oferite fără sprijinul sponsorilor noștri: Muzeul de Artă Recentă(MARe), primul muzeu privat de artă deschis în România în ultimii 100 de ani, Teatrul Mic, unul dintre cele mai cunoscute teatre din Capitală și cu o istorie fascinantă, Teatrul Arte dell’Anima, ce are ca obiectiv principal descoperirea și susținerea unei noi generații de artiști.

De asemenea, dorim să mulțumim sponsorilor: Teatrul Stela Popescu, un spațiu deschis tuturor posibilităților de expresie teatrală, Teatrul de Comedie, ce promovează cu succes comedia în diversele sale forme, Teatrul InDArt, ce se bucură de o experiență culturală de peste un deceniu și are un repertoriu generos de spectacole.

La buna desfășurare a evenimentului au contribuit și Teatrul Apropo, cel mai nou spațiu independent de creație pentru tinerii artiști, Teatrul Coquette, ce deține în repertoriu piese de teatru atât pentru adulți, cât și pentru copii, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, singurul teatru de operetă din țară cu o tradiție de peste 70 de ani.

Participanții s-au putut bucura de jocuri reale de evadare, care îmbină distracția cu logica și munca în echipă, mulțumită sponsorului Trapped Escape Room și au putut vedea bunurile culturale ale sportului românesc datorită sponsorului nostru, Muzeul Sportului, care menține vie istoria acestuia.

Ținem să mulțumim sponsorului Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” pentru reamintirea de satul bunicilor și al străbunicilor, de copilărie și de tradițiile românești, sponsorului Galeria 1001 Arte, ce integrează expoziții ale unor artiști tineri, atent selecționați, Bulúc, ce cuprinde activități care presupun dezvoltarea personală și educația prin artă.

De asemenea, vrem să mulțumim partenerilor noștri: Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”, ce reprezintă atât pentru specialiști, cât și pentru public, un generator de cunoștințe din domeniul militar, Grădina Botanică “Dimitrie Brandza” a Universității din București, ce folosește colecții de plante vii și conservate în scopuri științifice, Teatrul Dramaturgilor Români, care constituie cel mai bun prilej pentru descoperirea frumuseții dramaturgiei.

Cei pasionați de studierea hărților și de elemente arhitecturale de inspirație gotică au reușit să se bucure de acestea mulțumită partenerului nostru, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, iar persoanele interesate de cunoașterea biodiversității Planetei s-au bucurat de experiența unică, datorită Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Studenții dornici să cunoască tainele tradiției de peste 140 de ani a teatrului în limba idiș au luat parte la spectacole unice mulțumită Teatrului Evreiesc de Stat, iar cei care au cunoscut un spațiu expozițional și lucrări artistice deosebite, au putut datorită partenerului 2/3 galeria.

Mulțumim Academia Titi Aur pentru cunoștințele dobândite de tinerii șoferi, care și-au îmbunătățit stilul de conducere, Galeria Posibilă, ce constituie biblioteca dedicată peisajului în fotografie și a atras un număr mare de curioși, Teatrul Excelsior, ce promovează spectacole deosebit de valoroase, premiate la nivel național, și susține educarea culturală a publicului tânăr. Dorim să mulțumim și sponsorului POINT Hub, a cărui misiune de a dezvolta un teren artistic propice tuturor artelor a reușit să atragă numeroși studenți pasionați.

Așadar, M.O.F.T. I 2022 a reușit să atragă un număr impresionant de participanți în cea de-a XXII-a ediție, continuând cu succes tradiția promovării artei și culturii în viața noastră și rămânând un eveniment fără de care studenția nu ar fi la fel de frumoasă.

Leave a Reply