Luna cadourilor a început pentru noi cu unul dintre evenimentele emblematice organizat de asociația noastră.

Aflat la cea de-a XI-a ediție, competiția HackITall a reprezentat pentru studenții pasionați de domeniul IT&C o dublă oportunitate în dezvoltarea lor ulterioară: un cadru propice pentru acumularea de noi cunoștințe, cât și o rampă de lansare către o viitoare carieră de succes.

Dorim să oferim studenților experiență unică și căutăm să ne autodepășim cu fiecare ediție a evenimentelor pe care le desfășurăm. Ediția curentă HackITall nu s-a lăsat mai prejos, găzduind concomitent două probe de hackathon și o probă de algoritmică, iar premiile pregătite pentru participanți au însumat peste 8000€. 

Renumele căpătat a convins un număr record de studenți să aspire către un loc pe podium. Astfel am totalizat 142 de echipe înscrise pentru proba de hackathon și 43 la proba de algoritmică.

Anvergura concursului și statutul pe care și l-a creat de-a lungul timpului a menținut alături de noi sponsori ce ne-au bucurat cu prezența și în anii care au trecut:  BCR, Deutsche Bank, Jane Street și Hyperfy. Însă, nu puține companii au dorit să facă parte din aventura HackITall, iar interesul manifestat ne-a adus alături companii cu renume dornice să-și cunoască viitori posibili angajați: mindit.io și Adobe.

În cadrul probei de hackathon, studenții au avut ocazia să dezvolte un proiect software complet funcțional în decursul a 24 de ore, urmărind o temă aleasă de către sponsorul oficial. Temele au fost anunțate anterior competiției, acestea acoperind domenii vaste, de mare interes: FE app with great UI&UX, integrating in everyday functionality, Experiential shopping. Proba de algoritmică a constat în rezolvarea a nouă probleme, provocatoare și inovatoare, în decursul a șase ore, la sfârșitul cărora primele trei clasate au fost premiate.

Ediția curentă a adus și un element nou, și anume firma recruiter, ce a urmărit să ofere un plus de vizibilitate concurenților, CV-urile acestora fiind parcurse atât de firmele sponsor principal, cât și de firmele recruiter. 

Leave a Reply