În perioada 26-27 martie s-a desfășurat HackITall, eveniment cu o mare tradiție organizat de LSAC București.


Aflat la cea de-a zecea ediție, competiția a reprezentat pentru studenții pasionați de domeniul IT&C, nu numai o oportunitate de acumulare a unor noi cunoștințe, dar și o posibilă rampă de lansare în viitoarea lor carieră.
Așa cum ne-am obișnuit, aflat într-o continuă dezvoltare, evenimentul HackITall s-a autodepășit și în acest an, fiind organizate concomitent un număr de 2 hackathoane și o probă de algoritmică.


Concursul a păstrat contactul cu firme deja consacrate, precum Deutsche Bank, care și-au manifestat interesul de a ne fi alături și în această ediție. A fost atrasă, însă, și atenția unor noi companii: Siqsess, Garrett Advancing Motion și Omniconvert.

În cadrul probei de hackathon, studenții au avut ocazia să dezvolte un proiect software complet funcțional în decursul a 24 de ore, urmărind o temă aleasă de către sponsorul oficial. Temele au fost anunțate anterior competiției, acestea acoperind domenii vaste, de mare interes: IoT Manager sau ESG – Environmental, Social and Corporate Governance. Proba de algoritmică a constat în rezolvarea unor probleme provocatoare în decursul a șase ore, la sfârșitul cărora primele trei echipe clasate au fost premiate.

Noutatea evenimentului din acest semestru a fost reprezentată de desfășurarea acestuia în format fizic, prima dată după 3 ani de organizare a competiției în format online. Posibilitatea de a interacționa cu mentorii probei de hackathon fizic și premiile în valoare de 6000€ puse în joc au atras nici mai mult, nici mai puțin, de 75 de echipe pentru proba de hackathon și 25 pentru algoritmică.

La finalul celor 24 ore, fiecare persoană, fie participant, fie membru în echipa de organizare, a avut parte de o super experiență, din care a avut de învățat o multitudine de lucruri noi, numai bune de folosit pe viitor.

Leave a Reply