Începutul semestrului a debutat cu cea de-a II-a ediție Career Talks. De data aceasta, pe lângă seria de podcast-uri de specialitate, studenții au putut participa atât la două workshop-uri interesante, cât și la mini-joculețele de la stand unde cei mai pricepuți au fost răsplătiți cu goodies.

Podcast-urile, în număr de patru, au intrat în detalii despre subiectele: începerea unui Start-Up cu Flip.ro, responsabilitățile unui Full Stack Developer cu Adobe, ce presupune Automation Engineering-ul cu Honeywell și lumea Game Development-ului cu Electronic Arts România. Diversitatea podcast-urilor și priceperea cu care speakerii au răspuns la întrebările tuturor au captivat interesul studenților. Clipurile de pe YouTube au atins sute de vizualizări, în momentul de față cel mai popular depășind 650 de accesări.

Cele două workshop-uri s-au desfășurat fizic și ne-am bucurat de înscrierea unui număr mare de doritori. Primul a fost despre Cybersecurity: Capture The Flag, susținut de Răzvan Deaconescu și Rareș-Mihail Visalom. Cel de-al doilea a fost despre procesul interviurilor în firmele IT, susținut de Ingrid Hannek și Andrei Ilinca, găzduit de Tremend în sediul lor la Timpuri Noi Square. Participanții au fost captivați și implicați în discuții, iar feedback-ul primit în urma fiecărui workshop a fost unul pozitiv.

Anul acesta Career Talks a crescut în popularitate în rândul studenților și sperăm că această dorință de informații despre carierele în IT va crește în continuare cu fiecare ediție.

Leave a Reply