Anul acesta ne-am bucurat împreună de cea de-a VII-a ediție Evrika, concursul de cultură generală care aduce laolaltă studenții și profesorii Facultății de Automatică și Calculatoare. Evenimentul a avut loc în două etape – faza preliminară din data de 28 octombrie și etapa finală, care a constat în concursul propriu-zis din data de 4 noiembrie.

Pentru prima dată în istoria evenimentului, Evrika a avut parte de o tematică demnă de un concurs de cultură generală, astronomia. În afara cunoscutelor meciuri dintre echipe, activitățile și surprizele din această ediție au fost menite să provoace spectatorii, premiindu-i totodată pe cei mai ingenioși dintre participanți.

Etapa preliminară a strâns nu mai puțin de 58 de echipe dornice de a-și testa cunoștințele din cele 10 categorii de anul acesta: astronomie, mitologie, economie, artă, film, sport, geografie, istorie, știință și tehnologie. Tot în premieră, cultura generală a concurenților a fost pusă la încercare și de întrebări de tip “Geoguessr”, de imagini în care trebuiau identificate stiluri artistice și, nu în ultimul rând, de secvențe din filme celebre.

Această ediție a concursului a venit cu multe noutăți. Cu alte cuvinte, Evrika a avut parte de o schimbare și în ceea ce privește sistemul piramidal de desfășurare al meciurilor. Astfel, spre deosebire de anii anteriori, de data aceasta meciurile au fost organizate într-un sistem de tip “Loser Bracket” (dublă eliminare), unde concurenții au avut încă o șansă de a mai participa la meciuri, înainte să fie eliminați din competiție.

Cu ambele etape ale concursului, pentru concurenți au fost pregătite nu mai puțin de 1000 de întrebări din cele 10 categorii.

Evrika nu și-a îndreptat atenția doar către concurenți, ci și către spectatori și voluntari, pregătind pentru aceștia numeroase activități extra, precum Kahoot, pariuri pe categorii, guess the song, guess the player, rebus și multe altele.

Începând cu faza semifinalelor, competiția a fost transmisă LIVE, pe platforma Twitch. Prin urmare, cei dornici de a viziona competiția și nu au avut ocazia să vină în persoană la eveniment, au avut posibilitatea de a surprinde momentele culminante ale concursului.

Nu am fi avut o ediție de succes a evenimentului fără sprijinul partenerului nostru,  Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, motiv pentru care dorim să le mulțumim că au ales să susțină excelența și să antreneze inteligența alături de noi!

Cei de la Carpatic Gym s-au asigurat ca distracția să continue și după eveniment, cei mai ingenioși participanți fiind premiați cu vouchere de cățărări.

Datorită celor de la Vmax Karting, concurenții noștri au avut șansa de a se bucura de o experiență captivantă în lumea kartingului.

De asemenea, Trapped ne-a oferit posibilitatea de a evada din problemele noastre zilnice, având o escapadă într-unul dintre cele mai performante Escape Room-uri.

Filarmonica “George Enescu” ne-a reamintit cât de special este să ne aprofundăm propria cultură muzicală, oferindu-ne bilete la una dintre cele mai reprezentative instituții muzicale ale țării.

Lasertag Arena a dat posibilitatea concurenților noștri de a avea o experiență vibrantă în lumea laserelor, prin voucherele oferite.

Pionul a avut grijă ca participanții noștri să nu se plictisească în următoarea perioadă, oferindu-le acestora boardgames.

Cu alte cuvinte, nu am fi avut parte de o ediție atât de reușită a evenimentului nostru fără ajutorul partenerilor noștri și al voluntarilor, care au ajutat în buna desfășurare a celui mai captivant concurs de cultură generală destinat studenților.

Nu în ultimul rând, dorim să le mulțumim și domnilor profesori Răzvan Deaconescu, Emil Slușanschi, Bogdan Dumitrescu, Mihnea Moisescu, Florin Pop, pentru că au acceptat invitația noastră și s-au confruntat într-un mod amical cu studenții, dovedind astfel buna armonie care trebuie să existe în relația profesor-student.

Nu am fi putut spune “Evrika” fără sprijinul vostru. Fiecare dintre voi a adus ceva special acestei competiții și suntem încântați de succesul obținut. Așteptăm cu nerăbdare să ne revedem la următoarea ediție Evrika!

Leave a Reply