Data de 24 octombrie 2021 nu a reprezentat doar o zi însorită, ci și premierea îndrăgitului eveniment Pimp Your Room. În fiecare an, Facultatea de Automatică şi Calculatoare găzduiește un număr considerabil de studenți în căminele sale, aceștia fiind nevoiţi să transforme camera primită în propria casă. De asemenea, tinerii care aleg alte modalități de cazare, trebuie să-și organizeze spațiul de studiu astfel încât să poată oferi un randament cât mai mare, dar și prioritizând atât sănătatea fizică, cât și mentală. Așadar, pentru a testa originalitatea tuturor studenților, LSAC a revenit și anul acesta cu îndrăgitul concurs de amenajat camere de cămin și birouri, Pimp Your Room. 

Câștigătorii categoriei Pimp your Setup


În funcție de mediul în care studenții locuiesc în anul universitar actual, au existat două categorii distincte, în cadrul cărora au fost premiate primele trei locuri, stabilite în funcție de votul de popularitate, exprimat pe site-ul evenimentului Pimp Your Room. Din prima categorie au făcut parte studenții cazați în căminele Facultății de Automatică și Calculatoare, care trebuiau să-și decoreze spaţiul de locuit după bunul plac, iar din a doua categorie au făcut parte ceilalți studenți, care trebuiau să-și organizeze biroul într-un mod cât mai corect din punct de vedere al sănătății, îmbinând plăcutul cu utilul.

Evenimentul Pimp Your Room a fost creat de către studenți, pentru studenți, cu scopul de a se ajuta reciproc să își dezvolte creativitatea, simțul estetic și spiritul de competiție. De asemenea, din cauza situației actuale, LSAC a luat hotărârea ca specificul evenimentului să pună mai mult accent pe păstrarea obiceiurilor sănătoase prin intermediul organizării camerelor sau birourilor unde studenții își petrec o mare perioadă de timp. Astfel, în acest an nu a fost votat doar aspectul pozelor, ci și modul în care concurenții au reușit să îmbine utilul cu plăcutul. În plus, au fost organizate cinci conferințe, fiind destinate să ajute și susțină studenții facultății noastre.

Câștigătorii categoriei Pimp your Room

  • Prima conferință s-a intitulat “Descoperă facultatea prin ochii studenților”, fiind susținută de către studentul senator Cătălin Burtea și președinții de cămin Ciprian Stănilă, Alexandru Apostol, Radu Tudorache, Andrei Ancuță și Bogdan Călin, având scopul de a transmite studenților care sunt drepturile și îndatoririle pe care le au, dar și cum și-au organizat ei timpul pentru tot ceea ce au realizat.
  • A doua conferință s-a intitulat “Nothing will work unless you do” și a fost susținută de către antrenorul personal Cristian Contașel, fost student al Facultății de Automatică și Calculatoare. Prin intermediul acesteia, studenții au descoperit de câtă activitate fizică are nevoie corpul uman pentru a oferi un randament bun.
  • A treia conferință s-a intitulat „Be healthy” și a fost susținută de către Dorina Lăzărescu, tehnician nutriționist. În cadrul său, studenții au aflat care sunt efectele unui stil de viață nesănătos și li s-a oferit un număr considerabil de sfaturi despre cum să-și mențină sănătatea fizică și mentală.
  • A patra conferință s-a intitulat „9 mituri aproape adevărate despre studenția la Automatică și Calculatoare”, fiind susținută de către asistentul Eduard Stăniloiu, profesorul Răzvan Rughiniș și conferențiarul Daniel Rosner, prin intermediul căreia studenții au aflat cum este să fii de partea cealaltă a catedrei.
  • A cincea conferință s-a intitulat “Activitate fizică și starea de bine profesională. De ce statul pe scaun este mai riscant decât parașutismul?” și a fost susținută de către Mara Bria, membră a echipei Mind Education, în cadrul căreia studenții au aflat care sunt efectele (in)activității fizice asupra stării de bine, într-un context profesional care ne așază pe scaun.

Datorită sponsorilor noștri, Iluminat-ieftin, Red Bull, Locked In, Blokx, Atoma Art Community, Bârlogul cu jocuri, Brita și Pionul, câștigătorii concursului Pimp Your Room au avut parte de premii impresionante precum boxă Alexa, set cană filtrantă, 2 filtre și termos, o mulțime de vouchere, intrări gratuite, jocuri antrenante de societate și multe altele, oferind astfel diverse posibilități pentru cei care își doresc să petreacă timpul liber alături de prieteni într-un mod inedit și să își pună la încercare inteligența, ingeniozitatea și imaginația.

Datorită evenimentului Pimp Your Room studenții Facultății de Automatică și Calculatoare au fost informați cu privire la efectele pe care le poate avea o abordare incorectă a vieții de student și au fost provocați să demonstreze tuturor colegilor cât de creativi și originali sunt.

Leave a Reply