Evenimente

Retrospectivă Evrika 2022

By December 10, 2022No Comments

După 2 ani în care Evrika, cel mai antrenant concurs de cultură generală organizat de LSAC București, s-a defășurat online din cauza perioadei de pandemie, ediția acestui an a marcat întoarcerea la formatul care a consacrat competiția noastră prin atmosfera sa plină de distracție, și anume formatul fizic. Evenimentul a avut loc în două etape – faza preliminariilor din data de 29 octombrie și etapa finală din 5 noiembrie, iar una dintre noutățile acestei ediții a fost dată de mărirea numărului de membri din echipe de la doi la trei, pentru crearea unei experiențe mult mai competitive.

Etapa preliminară a adunat nu mai puțin de 67 de echipe înscrise, care au parcurs cele 10 categorii de întrebări de cultură generală: Brands & Businesses, Definiții, Filme & Seriale, Fun Facts, Geografie, Istorie, Muzică, Sport, Științe și Tehnologie. Doar cele mai inspirate 30 de echipe s-au calificat în etapa finală din următoarea săptămână, criteriile de departajare fiind numărul de răspunsuri corecte și timpul de răspuns.

Astfel, în faza finală a competiției ce a avut loc în clădirea Precis din campusul UPB, au ajuns 32 de echipe, două dintre acestea fiind formate din profesori ce ne-au fost alături și în cadrul acestei ediții, demonstrându-ne că și dumnealor știu să se distreze cel puțin la fel de bine ca studenții. Domnii profesori Mihnea Moisescu și Ioan Sacală, alături de fostul președinte LSAC, Cătălin Burtea, au aparținut echipei 2 Profi și Jumătate, în timp ce domnii profesori Emil Slușanschi și Bogdan Dumitrescu au alcătuit echipa Optimist3210.

Pentru stabilirea meciurilor care urmau să se desfășoare într-un sistem piramidal, la festivitatea de deschidere din sala PR001 s-au tras la sorți echipele ce aveau să se dueleze. De asemenea, au fost dezvăluite și câteva surprize ale Evrika 2022. Categoria de Muzică presupunea ascultarea unui snippet dintr-o melodie, participanții fiind nevoiți să se consulte pentru identificarea numelui acesteia și a artistului. Totodată, una dintre cele mai importante reguli ale jocului a fost implementarea modului “fără variante de răspuns”, în care echipa ce alegea categoria de întrebare avea posibiltatea, o dată pe meci, să utilizeze acest bonus pentru acumularea unor puncte suplimentare.

În afară de duelurile dintre echipele participante din cursa spre marele premiu, atât concurenții, cât și susținătorii lor au avut la dispoziție diverse activități care mai de care mai ingenioase și inventive, precum: Spelling Bee, Spot the Correct Logo, Math Riddles, Guess the Movie, Crazy Laws, Criptografie, Complete the Drawing și Borcanul cu Jeleuri. Aceste jocuri, menite să mențină amuzamentul pe toată durata evenimentului și să provoace studenții în aventuri care să le pună abilitățile la încercare, au reprezentat atracțiile zilei, strângând un număr impresionant de studenți ce voiau atât să se distreze, cât și să obțină IQ points pentru câștigarea unui premiu.

Începând cu faza semifinalelor, competiția a fost transmisă pe platforma Twitch. Astfel, toți participanții care nu au putut rămâne până la finalul concursului, alături de cei care și-ar fi dorit să ajungă la eveniment și de fanii concursurilor de cultură generală, au avut posibilitatea de a urmări LIVE cele mai culminante momente ale Evrika, și anume duelurile dintre cele mai bune echipe ale acestei ediții.
Evrika nu ar fi fost posibil fără suportul oferit de partenerul nostru, Fundația Dan Voiculescu, motiv pentru care dorim să îi mulțumim pentru implicare și să îi urăm succes în toate proiectele sale de a promova valorile și de a susține excelența!

Partenerul nostru, Wacom – prin intermediul MGT Educational, a stârnit creativitatea participanților prin desenele realizate pe tabletele grafice în timpul activității Complete the Drawing, premiind și echipele de pe podiumul competiției noastre.

Cei de la Ubisoft Play au fost alături de noi în timpul evenimentului, povestindu-ne despre domeniul lor de activitate, industria de gaming.

De asemenea, Bookster ni s-a alăturat și în această ediție, inspirând studenții să își descopere visurile prin lectura lor de calitate.

Datorită sponsorului nostru Pionul, câștigătorilor Evrika le va fi foarte greu să se plictisească, având acum la dispoziție cele mai noi și moderne board games.

mySimplicated a adus un plus de creativitate evenimentului prin customizarea design-urilor pentru articolele vestimentare.

Datorită voucherelor LockedIn, toți participanții Evrika vor continua să se distreze și după evenimentul nostru.

Doza de energie pe tot parcursul competiției a fost asigurată de Kfea și dorim să le mulțumim pe această cale!

Totodată, buna desfășurare a întregii competiții a fost garantată de voluntarii noștri, care au demonstrat încă o dată profesionalismul pentru care sunt renumiți.

Astfel, punem capăt poveștii din acest an în cadrul evenimentului Evrika. Felicităm toate echipele participante, indiferent de poziția ocupată în clasamentul final, pentru că au luat parte la cel mai antrenant concurs de cultură generală organizat de LSAC. Distracție, creativitate, emoții, ingeniozitate… EVRIKA!

Leave a Reply