Evenimente

Retrospectivă M.O.F.T. II 2023

By May 17, 2023No Comments

M.O.F.T. II, eveniment dedicat artei și culturii, s-a întors în semestrul al II-lea, în perioada 27 martie – 16 aprilie, aducând studenților noi oportunități de a se bucura de seri de film, operă sau teatru și de vizite la muzee. De asemenea, cum ne-am obișnuit în ultimele ediții, evenimentul nu s-a concentrat doar pe oferitul biletelor, ci și pe podcasturi cu invitați aparte și pe workshopuri diverse.

Studenții nu au avut mult de așteptat, deoarece prima tură de bilete a avut loc pe 28 martie, aducând un număr considerabil de invitații gratuite la piese de teatru, filme, muzee, dar și vouchere de reducere pentru activități extra, precum jocuri tip treasure hunt, escape rooms, VR. A doua tură de bilete, de pe 4 aprilie, a crescut entuziasmul, completând-o pe prima cu mai multe bilete la categoriile menționate anterior, dar și cu invitații la concerte de operă și musical. Participanții au primit cu mare bucurie evenimentul, încât biletele s-au dat, în ambele ture, în primele 5 minute.

Ediția cu numărul 23 a adus nume noi, mult apreciate, în seria de podcasturi M.O.F.T. Primul invitat a fost Sergiu Mitrofan, clăparul trupei “byron” și artist vizual, care ne-a colorat seara cu atitudinea sa plăcută și poveștile despre procesul de creație al melodiilor și atmosfera din culise. Cel de-al doilea invitat a fost Sorin Pârcălab, comediant cunoscut în urma aparițiilor sale la ”Românii au Talent”, ”iUmor” și un serial de pe Comedy Central. Acesta ne-a vorbit despre parcursul său în lumea comediei, munca din spatele unui moment de stand-up, dar și alte momente distractive de pe scenă. Ultimul episod l-a adus alături de noi pe Victor Dorobanțu, un magician din Ploiești, devenit cunoscut în urma rolului său din serialul american ”Wednesday”, recunoscut pentru succesul său internațional. În decursul a 60 de minute, Victor a povestit despre experiența sa de pe platourile de filmare, încălzindu-ne seara cu firea sa prietenoasă și sinceră.

Continuând cu energia de pe primul semestru, MO.F.T. II a adus trei workshopuri pline de inspirație și distracție. Alături de Andreea-Marina Tofoleanu, iubitorii de artă plastică au dat frâu liber creativității, pictând viniluri cu care să își decoreze dormitoarele. Workshopul de actorie a fost coordonat de Alex Vlad, care a abordat subiectul ”Relație și proces scenic”. Pe parcursul celor trei ore, participanții s-au distrat, fiind transpuși în lumea fascinantă a actoriei prin exerciții de auto-cunoaștere și improvizație. Seria de workshopuri a luat sfârșit pe ritmuri de bachata, workshopul de dans fiind coordonat de Rebecca Bumputu, cunoscută și sub numele de Becky. Această activitate a fost cea mai îndrăgită, aducând împreună peste 60 de participanți în holul EC al facultății. 

Evenimentul s-a încheiat cu un stand-up caritabil. Alături de invitații noștri, Ionuț Fieraru, Andrei Negoiță, Bogdan Nonic și participanți, am susținut cauza lui Victor Dinescu, care suferă de o boală genetică rară. Sperăm că în urma acestui eveniment, acesta să zâmbească și să se bucure așa cum am făcut și noi în acea seară pentru el. 

Mai presus decât orice, M.O.F.T. II nu și-ar fi păstrat esența fără partenerii care ne-au oferit invitații și vouchere pentru numeroase activități pe care studenții le-au apreciat, primindu-le cu entuziasm. 

În acest sens, dorim să le mulțumim Teatrului Stela Popescu, Teatrului de Comedie, Teatrului InDArt, Teatrului Mic, Teatrului Apropo, Teatrului Dramaturgilor Români, Teatrului Excelsior, Teatrului Evreiesc de Stat, Teatrului Bulandra, Teatrului Act, Teatrelli și Teatrului Nou, fiindcă ne-au împodobit nopțile cu povești pline de bucurie, de tristețe, de dramă, de entuziasm și de viață. Datorită lor dăm dreptate cuvintelor poetului Valeriu Sârbu, care a spus ”… teatrul mi se pare un templu, iar spectacolul un ritual închinat ființei, lumii, semenului nostru.” Din aceeași sferă scenică, le mulțumim Teatrului Național de Operă și Musical ”Ion Dacian” și Operei Naționale București.

De asemenea, apreciem sprijinul Grădinii Botanice ”Dimitrie Brandza”, Muzeului de Artă Recentă, Muzeului Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, Muzeului Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, Muzeului Național de Geologie, Muzeului de Artă Vasile Grigore, Țiriac Collection, Muzeului Național Cotroceni, Muzeului Municipiului București, Museum of Senses și Muzeului Național al Literaturii Române. Ele sunt instituțiile pe care le vizităm când avem nevoie să pășim pe alt tărâm, să ne pierdem în povestea altora sau când dorim să învățăm ceva nou despre istorie, despre literatură, despre viață.

Din sfera filmului, dorim să le mulțumim celor de la POINT hub, Happy Cinema Liberty Center și Cinemateca Română (Cinema Eforie).

Cu toate acestea, M.O.F.T. II nu a fost doar despre artă, ci și despre oameni și prietenie, iar în acest sens ținem să le mulțumim celor de la Breakout Escape Room, Captive Escape Room, Questo, Loop VR Space, LockedIn și Trapped. 

Așadar, ediția cu numărul 23 a evenimentului M.O.F.T. II a încurajat studenții să își deschidă sufletul și să se lase purtați de frumusețea culturii, de bucuria artei, relaxându-se singuri sau alături de prieteni în diverse jocuri de tip escape rooms sau tresure hunt.

Leave a Reply