În perioada 4-5 decembrie s-a desfășurat HackITall, eveniment cu o mare tradiție organizat de LSAC București.
Aflat la cea de-a noua ediție, competiția a reprezentat pentru studenții pasionați de domeniul IT&C, nu numai o oportunitate de acumulare a unor noi cunoștințe, dar și o posibilă rampă de lansare în viitoarea lor carieră.
Așa cum ne-am obișnuit, aflat într-o continuă dezvoltare, evenimentul HackITall s-a autodepășit și în acest an, fiind organizate concomitent un număr de trei hackathoane și o probă de algoritmică.
Concursul a păstrat contactul cu firme deja consacrate: BCR, Deutsche Bank, Jane Street, care și-au manifestat interesul de a ne fi alături și în această ediție. A fost atrasă, însă, și atenția unor noi companii, care au devenit ulterior sponsori oficiali: GTS Global Intelligence și SS&C Intralinks.
În cadrul probei de hackathon, studenții au avut ocazia să dezvolte un proiect software complet funcțional în decursul a 24 de ore, urmărind o temă aleasă de către sponsorul oficial. Temele au fost anunțate anterior competiției, aceste acoperind domenii vaste, de mare interes: AWS Cloud, Health and Environment, Social Media Crawler. Proba de algoritmică a constat în rezolvarea a zece probleme, provocatoare și inovative, în decursul a șase ore, la sfârșitul cărora primele trei clasate au fost premiate.
Deși situația pandemică nu ne-a permis o abordare fizică a evenimentului nostru, munca depusă de echipa de organizare a făcut ca farmecul și atmosfera unică, pe care doar un asemenea eveniment ți-o poate oferi, să se resimtă și din spatele monitoarelor.
Anvergura evenimentului a fost surprinsă și prin numărul de echipe înscrise, anume 65 la proba de hackathon și 45 la proba de algoritmică. Au fost momente pline de tensiune, în care oboseala și munca sub presiune și-au spus cuvântul, însă efortul și dăruirea de care s-a dat dovadă au fost răsplătite de premiile puse în joc de sponsorii competiției, premii în valoare de 8500€. Prezentările echipelor câștigătoare pot fi urmărite aici.
La finalul celor 24 ore, fiecare persoană, fie participant, fie membru în echipa de organizare, a avut parte de o super experiență, din care a avut de învățat o multitudine de lucruri noi și din care a cules o gamă variată de informații ce o va ajuta în viitor.