Albatrosii clocesc de obicei in colonii foarte mari. Isi amenajeaza cuiburile ca o movila mare, cu putin frunzis uscat si muschi, direct pe sol. Se reproduc o data la doi ani, deoarece cresterea puilor dureaza un an, iar in al doilea an naparlesc. Femela depune un singur ou, mare de cca. 8 cm, de culoare alba si greu de aproximativ jumatate de kilogram. Dupa ce puiul a iesit din ou, ambii parinti au grija de el cel putin noua luni. Puiul este maroniu, doar fata si partile inferioare ale aripilor sunt albe. In timp penajul lui se schimba, devine din ce in ce mai alb. Se hranesc in special cu peste, plancton, dar si alte animale marine. Traiesc aproximativ 60 de ani.

 

Penajul este alb, doar putin inchis pe aripi si varful cozii. Femela are o usoara nuanta maronie. Ciocul este alcatuit din placi carnoase, cu varful incovoiat si taisuri ascutite pentru a putea prinde si retine prada alunecoasa. Narile sunt pozitionate pe fiecare latura a partii de sus a ciocului si nu sunt unite intre ele. Gatul, coada si picioarele sunt scurte. Fiecare picior are trei degete anterioare unite printr-o membrana palmara. Lungimea corpului este de cca. 1 m, greutatea de 8-11,5 kg.

Leave a Reply