Albastrosul calator (Diomedea exulans) este cea mai mare pasare marina, are deschiderea aripilor de 3,35 m. Datorita aripilor uriase, albatrosul este maestru in zbor planat. Se intalneste in arealul circumpolar in Antartica. Populeaza in numar mare oceanele emisferei sudice, nordul Oceanului Pacific, Marea Ohotsk, Marea Bering, ajung pana in nordul Oceanului Atlantic.

Penajul este alb, doar putin inchis pe aripi si varful cozii. Femela are o usoara nuanta maronie. Ciocul este alcatuit din placi carnoase, cu varful incovoiat si taisuri ascutite pentru a putea prinde si retine prada alunecoasa. Narile sunt pozitionate pe fiecare latura a partii de sus a ciocului si nu sunt unite intre ele. Gatul, coada si picioarele sunt scurte. Fiecare picior are trei degete anterioare unite printr-o membrana palmara. Lungimea corpului este de cca. 1 m, greutatea de 8-11,5 kg.

Leave a Reply