A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar mai povesti, într-o împărăție nu foarte îndepărtată, un voinic student în Regatul Facultății de Automatică și Calculatoare, pe al său nume, Călin cel Voluntar. Pentru că era o fire prietenoasă, săritoare și implicată, acesta locuia pe tărâmul LSAC. Ambițios din fire, eroul nostru își dorea să ajute cât mai multă lume de pe meleagurile sale și să reușească să transforme Regatul într-un loc mai bun pentru studenții săi. Așa că, după ce a trecut cu bine de niște mari provocări, printre care și temutul balaur Sesiune, Călin era pregătit să înceapă o nouă aventură în protejarea semenilor săi.

Acesta porni cu forțe proaspete la drum și ajunse la Prima ședință LSAC din 2016, unde s-a întâlnit cu mulți voinici care tocmai trecuseră și ei prin aceleași grele încercări. Curând veni și Târgul de Job-uri IT&C, unde flăcăul a avut ocazia de a cunoaște numeroși regi din industrie, din împărăția sa ori de peste mări și țări, de la care a învățat despre ce înseamnă succesul. În urma tuturor prezentărilor și ofertelor de internship-uri pe care acesta le văzu, Călin își dădu seama că este nevoie de multă muncă pentru a ajunge unul dintre cei mai buni. Cu o nouă lecție prețioasă învățată, tânărul avu ocazia să se și distreze la Spring Party și la Board Games Night, unde realiză că nu se poate muncă fără distracție și că este important să aibă câte puțin din ambele.

Însă veni vremea pentru Călin să înceapă o nouă provocare, și anume Hack IT All. Aici el a trebuit să își facă o echipă și să dezvolte împreună cea mai bună aplicație posibilă. Chiar dacă el era liderul, a avut mare nevoie de ajutorul altor cavaleri curajoși pentru a se lupta cu celelalte echipe. În urma multor bătălii crâncene, aceștia au reușit să triumfe chiar în ultimul ceas al luptei și l-au impresionat pe uriașul Avira, primind astfel o răsplată demnă pentru efortul depus. Pe lângă un sac de galbeni, feciorul rămase și cu o percepție înțeleaptă despre cât de important este să ai ajutoare pe care te poți baza.

După un timp, nu foarte îndelungat, de tânărul Călin nici nu apucă să își tragă bine răsuflarea, apăru o nouă probă care îi puse la încercare calitățile dobândite pe parcursul drumului său anevoios, și anume LAN Party: National Edition v10. Trecând prin multe încercări în scopul de a doborî creaturi care mai de care mai fioroase, feciorul a învățat că nu mereu poate învinge în fața răului, dar acest lucru nu l-a oprit să se pregătească pentru viitoare provocări care îl așteptau. În continuarea drumului său, dădu peste o nouă încercare, și anume, aceea de a aduna mulți studenți voinici pentru a organiza Simularea Examenului de Admitere. Aici Călin a observat câți noi cavaleri și domnițe se gândeau să se alăture regatului Facultății, fapt care l-a făcut foarte bucuros, iar în sinea lui a sperat ca aceștia să revină.

Foarte curând avu loc Gala LSAC 25, la care au participat prinți și prințese, regi și regine, toți veniți din locuri îndepărtate sau din regate vecine, unde au petrecut și au sărbătorit vechimea acestui tărâm frumos. Călin începu să își dorească din ce în ce mai mult să ajute studenții Regatului și nimic nu îl putea opri din drumul său. Dar cheful nu ținu prea mult, deoarece dintr-o dată își făcu apariția Zmeul cel Rău – Sesiunea. Voluntarul începu să se pregătească câte trei zile și trei nopți pentru fiecare din cele cinci lupte dificile pe care le-a purtat cu Zmeul, dar într-un final birui și, astfel, Zmeul cel Rău se întoarse pe celălalt tărâm și promise să nu revină prea curând.

În continuarea drumului său, Călin pătrunse pe un nou tărâm, și anume Valea Vacanțelor. Aici totul părea ca din poveste, animale care trăiau în armonie, flori care mai de care mai frumoase și tot felul de personaje fantastice, dornice de ajutor. Dar acesta știa o vorbă din bătrâni, și anume că, dacă nu reușea să îndeplinească sarcina pe care i-o dădea Crăiasa Verii, atunci risca să rămână închis pentru tot restul vieții alături de alți nefericiți care și-au încercat norocul să traverseze acea Vale. Astfel, tânărul voinic ajunse la Crăiasă pentru a afla ce probă urma să îndeplinească. Crăiasa îi explică faptul că an de an, în Valea Vacanțelor avea loc un mare concurs pentru tinerii voinici care voiau să se alăture Regatului Facultății. Aceștia urmau să-și dovedească măiestria și curajul în cadrul unor probe dificile. Călin trebuia să își găsească mulți cavaleri pentru a-i ajuta pe tineri să se pregătească pentru aceste probe la Înscrierile pentru Admitere. Tânărul recunoscu mulți participanți de la Simulare și se bucură că își putea lega noi prietenii curând. La finalul acestei probe, Crăiasa fu mândră de rezultate și îi permise lui Călin să părăsească Valea Vacanțelor pentru ca acesta să își continue drumul.

Întors pe tărâmul LSAC, voinicul dori să îi cunoască pe noii locuitori ai Regatului, așa că organiză, împreună cu alți studenți ai tărâmului, un târg care a ținut trei zile pline. Pentru a le putea prezenta tărâmul, a avut loc Întâlnirea Bobocilor, unde Călin observă dorința noilor studenți de a cunoaște cât mai multe despre meleagurile în care au poposit. Acesta le promise că la Începerea noului an universitar și Prima Ședință LSAC urmau să afle tot ce îi frământa și puteau cunoaște noile provocări care îi așteptau în acest Regat. Pentru a încheia târgul care anunța venirea anotimpului recoltelor, voluntarul împreună cu alți studenți organizară Welcome (back) Party, unde noii și vechii locuitori ai Regatului s-au întâlnit pentru a lega noi prietenii de viață.

Cu toate că eroul nostru, Călin, fu asaltat de toate aceste evenimente din ultima perioadă și își dorea să ia o pauză, știa că pentru a-i ajuta pe studenții Regatului trebuia să muncească foarte mult. Astfel, trecu o scurtă perioadă, cât să-și tragă răsuflarea, și începu să se pregătească pentru o nouă provocare: Preselecțiile pentru Balul Bobocilor. Tânărul fugi în lung și în lat pentru a căuta cele mai frumoase prințese și cei mai distinși cavaleri, atât din Regatul Facultății de Automatică și Calculatoare, cât și de pe alte meleaguri, ajungând până la Împărăția Facultății de Psihologie și Științele Educației. Extenuat după un drum atât de lung, Călin află că în cadrul pregătirilor sărbătorii ce se apropia cu pași repezi, trebuiau toţi locuitorii Regatului să-și gătească locuințele (Pimp Your Room), ca să poată întâmpina oaspeții veniți din alte ținuturi. Dar, chiar în mijlocul acestor pregătiri, începură să apară din toate părțile cele mai fioroase creaturi, venite din toate tărâmurile și de la mare depărtare: balauri, zmei, vrăjitoare diabolice, spâni, iele și multe altele. Toți locuitorii Regatului erau extrem de speriați, dar Călin nu se temu nici măcar o secundă și adună alți voinici ca să încolțească aceste creaturi. Stătu ce stătu ca să decidă cum să alunge musafirii nepoftiți și, într-un final, îi veni ideea de a organiza un ospăț dedicat pentru ei, Halloween Party, pe timp de noapte, și aruncă asupra tuturor creaturilor niște descântece vechi, transmise de la generație la generație, ca să devină pașnici, să mănânce și să bea pe săturate, iară apoi să se întoarcă fiecare de unde a venit. După această provocare, toți îl felicitară pe tânărul Călin, inclusiv comitetul Regal care ordonă imediat să vină bufonul regal pentru a înveseli  poporul la MOFT 2016 – Ediția a Zecea.

Timpul trecu, pregătirile pentru Bal continuară, iar Călin muncea încontinuu să organizeze cea mai frumoasă petrecere din an. În cele din urmă sosi și ziua cea mare, iar în Regat au ajuns personaje care mai de care mai impresionante: a venit Soarele împreună cu Luna, Sfânta Vineri își făcu și ea apariția, Cerbul de Aur era de nelipsit alături de Împăratul Verde și fratele său, Împăratul Roșu. Rând pe rând, fiecare era pregătit pentru acest eveniment, iar imediat ce veni și ultimul invitat, începu Balul Bobocilor – ACS & FSPE 2016. Călin își dădu seama cât efort a fost necesar pentru a realiza ceva atât de frumos și își spuse în sinea lui că dacă nu trecea prin toate acele probe care i-au testat abilitățile, nu ar fi fost pregătit pentru această provocare.

Mult timp fu necesar pentru Călin și locuitorii Regatului să își revină din toate aventurile care au avut loc în acest anotimp al recoltelor. Dar frigul își făcu simțită prezența, iar voinicul știa că drumul său se apropie de final. Toți studenții tărâmului LSAC erau mândri de Călin și de dorința de implicare de care a dat dovadă, așa că l-au mai pus la o ultimă încercare, aceea de a-i convinge că e demn de a fi Împăratul acestor meleaguri. Astfel, Călin hotărî să organizeze o bătălie între eroi pentru locuitorii Regatului, în cadrul Blizzard Night powered by LSAC. Văzând că nu toți au fost mulțumiți de acest eveniment, voluntarul se gândi să aducă niște cântăreți de peste mări și țări pentru a-i înveseli pe studenți, având loc Guitar Jam Session. Călin era fericit că a putut să veselească locuitorii acestui Regat, dar simțea că ceva nu este în regulă, că cineva totuși nu este pe deplin convins. Începu să caute și încercă la fiecare locuință dar mereu primea același răspuns, că studenții sunt mulțumiți de eforturile pe care Călin le-a depus. Dar acesta nu se dădu bătut și într-o zi ajunse într-o pădurice, unde se afla o cabană cam șubredă. Acolo întâlni câțiva tineri care nu erau convinși de abilitățile voinicului și îi cerură o sărbătoare care să simbolizeze vremea înfrigurată și acest anotimp al nămeților. Astfel, Călin ajunse să organizeze A Christmas Story care a avut un real succes în cadrul Regatului.

Cu aceste ultime eforturi depuse, Călin a observat că a trecut prin foarte multe pe parcursul drumului său dificil, a aflat ce înseamnă lucrul în echipă, cum să organizeze tot felul de evenimente frumoase pentru studenți, că este nevoie de muncă, curaj și devotament pentru a realiza ceva și că merită orice efort depus. Acestea fiind spuse, locuitorii Regatului Facultății de Automatică și Calculatoare îl numiră Împărat al Tărâmului LSAC și au ținut o mare sărbătoare, cu bucate bine alese de pe alte meleaguri și cu invitați din toate împărățiile. Se aude că petrecerea a continuat și până azi, iară cine trece pe acolo se poate alătura veseliei.

Călătoria pe care a avut-o tânărul Călin continuă cu fiecare drum al voluntarilor LSAC în anul 2017, an presărat cu multe surprize și ocazii nenumărate de a învăța lucruri noi. Astfel, Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare vă urează un an nou plin de bucurii, pregătit cu multe activități frumoase și vă lasă, până la următoarele evenimente LSAC, cu acest video ce rezumă o mare parte din anul ce tocmai a trecut pentru noi. La mulți ani!