Haideți să facem cunoștiință cu Ionel. Acesta este student în anul doi la Facultatea de Automatică și Calculatoare. La fel ca majoritatea bobocilor, a pășit cu teamă în impunătoarea clădire de pe deal, în anul I. Numeroasele proiecte ale Ligii Studenților, precum și firea prietenoasă și dorința sa de a ajuta, l-au adus în punctul de a face parte din familia LSAC, la începutul anului 2017.

Reveniți din vacanță cu forțe proaspete, vechii și noii membri LSAC s-au întâlnit la Prima Ședință din 2017. Aici s-au stabilit detaliile pentru primul și cel mai mare eveniment organizat în acest an, Târgul de Job-uri IT&C. Toți voluntarii au muncit din greu și au ajutat la organizarea excelentă a primului episod din serialul anual „Primăvara LSAC”, ediția 2017. Aici, studenții au vizitat standurile  numeroaselor companii IT de top din România, dar și din Europa, au participat la conferințele susținute de acestea, au studiat piața, au aflat care sunt cerințele pentru internship-uri și stagii de practică pe perioada verii, dar și pentru job-uri part-time sau full-time.

Ionel, fiind obosit după Târg și dorind să vadă cum este să iei parte la un eveniment LSAC ca invitat, și-a căutat repede echipă și s-a înscris la HackITall, cel de-al doilea episod din acest sezon. Echipele s-au luptat pentru a realiza cea mai bună aplicație care să îi impresioneze reprezentanții Avira, sponsorul oficial, și să pună mâna pe premiile oferite de aceștia. După 24 de ore de programare asiduă, presărate cu câteva momente de relaxare, a venit momentul așteptat de toată lumea, declararea câștigătorilor.

Uneori este bine să dăm în mintea copiilor, să luăm o pauză de la programul obișnuit, controlat în mare parte de facultate, și să ne jucăm puțin. LAN PARTY 2017 – Etapa Locală urmată de Lan Party – National Edition au adus în fața voluntarilor LSAC noi provocări, dar și distracție. Au fost 3 zile pline de gaming, distracții, competiții și multe premii.

Între aceste două evenimente, a apărut o nouă provocare, Perpetuum.  Concursul de inginerie, aflat la prima ediție, a scos la iveală, pentru a doua oară spiritul competitiv al lui Ionel, participând împreună cu trei prieteni. Originalitatea, spontaneitatea și inteligența fiecărui membru au ajutat la clasarea echipei lor din nou în top, câștigând unul printre premiile mult râvnite. Ionel este un băiat norocos, deoarece are alături o echipă unită, care l-a ajutat să se dezvolte și să se distreze, în același timp.

Plăcut surprins de experiența trăită cu doi ani în urmă la simularea examenului de admitere, actualul student al Facultății de Automatică și Calculatoare dorește să dea de știre tuturor că LSAC organizează Simulare ACS 2017.  El a făcut tot ce i-a stat în putință pentru ca toată lumea să știe despre aceste eveniment și pentru ca locurile alocate să se ocupe în cel mai scurt timp. Când a zărit mulțimea de elevi dornici să își încerce norocul, a rămas fără cuvinte și a sperat ca aceștia să revină în vară, atunci când se va da examenul.

În vară, după cinci examene care i-au pus în dificultate pe unii dintre studenți, a venit timpul pentru sărbătoare. Pe 17 iunie am avut onoarea să sărbătorim împreună cei 26 de ani de activitate LSAC. Cu ocazia Galei LSAC 26, toți cei care au fost alături de noi, ne-au ajutat, au participat la evenimentele noastre de suflet au fost răsplătiți cu sincere mulțumiri și am petrecut împreună momente frumoase.

Mult așteptata vacanță a sosit. După câteva săptămâni de relaxare, neînfricații voluntari LSAC s-au întors la treabă. Este timpul pentru Înscrierile pentru Admitere! Aceștia i-au ajutat pe tinerii curajoși și dornici să pătrundă în impunătoarea clădire de pe deal să completeze formularul de înscriere. După două zile pline de emoții pentru viitorii boboci, urmează o perioadă fără niciun fel de griji, de probleme.

Întorși pe meleaguri bucureștene, Ionel împreună cu prietenii lui din Ligă, dornici să cunoască bobocii, s-au gândit să organizeze Întâlnirea bobocilor V2. Veteranii au răspuns cu zâmbetul pe buze întrebărilor novicilor și i-au înștiințat că atât la  Începerea noului an universitar, cât și Prima Ședință LSAC vor cunoaște noile provocări, vor afla tot ceea ce îi interesează legat de facultate, dar și de ligă. Welcome (back) Party este una dintre multele petreceri organizate pentru studenți, o ocazie de a apropia bobocii de seniori și de a-și face să se simtă speciali. Tot în maratonul de evenimente pentru boboci se află și LSAC Bucharest Walk, în care Ionel a fost alături de cei mai mici dintre noi să cunoască orașul în care s-au mutat și care o să-i găzduiască pentru cel puțin 4 ani. Între două plimbări, Ionel a asistat la Preselecțiile pentru Balul Bobocilor, unde fiecare boboc a scos la iveală calitățile necesare pentru Miss sau pentru Mister Boboc 2017.

Ionel este un voluntar model și, cum de fiecare dată încurajăm membrii din Ligă să vină cu idei noi, el a contribuit la organizarea primei ediții a evenimentului Treasure Hunt Bucharest. Bobocii au fost cei care au dominat podiumul, câștigând premii pentru rezolvarea misterelor de pe traseul stabilit prin Capitală.

Cum noul an universitar vine cu o nouă cameră de cămin pentru cei mai mulți dintre noi, Pimp Your Room l-a determinat pe Ionel să își organizeze camera și să o personalizeze, pentru un trai mai plăcut și apropiat de casă, având șansa de a câștiga și premii la finalul acestei experiențe benefice pentru toți actualii și viitorii studenți din Regie.

Evenimentele de relaxare și distracție au devenit marcă înregistrată, iar serile de Board Games a fost pauza perfectă de la teme. O altă petrecere este adăugată pe lista evenimentelor la care Ionel a participat este Halloween Party, unde a avut ocazia să cunoască alți studenți de la cele 8 asociații partenere. Acesta a fost urmat de Balul Bobocilor, la care cei mai frumoși, spontani, populari boboci au câștigat titlul de Miss&Mister ai Facultății de Automatică și Calculatoare 2017.

După atâta distracție și voie bună, ediția a III-a HackITall și-a făcut apariția cu noi provocări pentru studenții din facultatea noastră și nu numai. Ionel a decis, participând deja la ediția anterioară, să lase șansa de a câștiga celorlalți studenți, iar el să participe doar ca voluntar în cadrul evenimentului. Distracția a fost pe cinste și de data aceasta, voluntarii făcându-și treaba, dar și distrându-se împreună cu reprezentanții sponsorului oficial, UiPath, care au stat toată noaptea cu participanții.

Luna cadourilor, luminițelor și colindelor a sosit repede în rândul studenților, astfel că decembrie a venit cu multe evenimente mici care să ne bucure pe toți: Împărțirea de ghetuțe pentru Moș Nicolae, Împodobitul Bradului dar și Colindul LSAC, în urma căruia suma strânsă de colindători a fost donată pentru o cauză nobilă.

Astfel se încheie încă un an, cu bune și cu rele, cu multe evenimente de succes, cu mulți voluntari care merită toată aprecierea pentru munca depusă pe parcursul acestuia. Vă mulțumim că ne-ați fost alături și vă urăm un 2018 cel puțin la fel de productiv! La mulți ani!