“Today’s stars, tommorow’s leaders” spunea o campanie publicitară despre cei mai buni tenismeni. Ei bine, noi astăzi vrem să vi-i prezentăm pe unii dintre cei mai buni elevi ai generației lor. Mai precis, am stat de vorbă cu bobocii ACS care au intrat pe primele locuri ale celei mai prestigioase facultăți de acest gen din România. Ei au intrat fie cu 10 în ambele examene, fie datorită clasării pe podiumul olimpiadelor din liceu. Așadar, o scurtă descriere a fiecăruia puteți găsi în rândurile ce urmează.

Matei Simtinică a absolvit Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București și a avut cea mai mare medie de intrare din acest an – 9.98. A ales Facultatea de Automatică și Calculatoare pentru că din punctul lui de vedere e cea mai bună variantă unde poate acumula cunoștințele și skill-urile necesare pentru ce ar vrea sa facă pe viitor. Dorește să se axeze pe robotică, fapt pentru care nu era hotărât ce să aleagă între CTI și IS până în seara dinaintea înscrierii, dar a ales CTI pentru ca vrea să își pună o bază teoretică solidă, iar apoi să urmeze un master axat mai mult pe inginerie. Subiectele de la examenele de anul acesta i s-au părut bune pentru departajare și crede că nivelul de dificultate ridicat va face ca nivelul de pregătire al elevilor care urmăresc să intre la ACS să crească. Începuse clasa a 12-a cu intenția de a lua un punctaj cât mai mare la admitere, dar după ce a început să dea meditații la fizică și a descoperit că matematica e mai interesantă decât crezuse inițial, punctajul maxim a devenit un scop pe care l-a luat din ce în ce mai serios. Îi place foarte mult să învețe lucruri noi tot timpul (canale educative de pe youtube și articole de pe internet), iar când are timp liber, îi place să stea la o bere cu prietenii, să iasă la alergat sau să deseneze.

Cosmin Florea vine din Slănic, Prahova și este unul dintre olimpicii noștri. Se consideră o persoană foarte ambițioasă, lucru demonstrat de toate performanțele atinse până acum. El a ales Facultatea de Automatică și Calculatoare deoarece aceasta este cea mai bună pe domeniul IT și se pliază perfect cu pasiunea lui și anumite securitatea în IT. Vine cu dorința de a participa la cât mai multe concursuri și a învăța lucruri practice, visul lui pe viitor fiind să lucreze la o firmă pe partea de securitate.

Mihai Brodschi este din București și a făcut Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”. Vrea să lucreze în domeniul informaticii și de aceea a ales facultatea noastră. A avut și susținerea părinților, deoarece și aceștia au studiat la Facultatea de Automatică și Calculatoare. De când era mai mic, i-a plăcut acest domeniu, dar s-a hotărât cu adevărat ca e ceea ce vrea să facă atunci când a început să facă la liceu informatică din clasa a 9-a și a realizat cât de complex și interesant este. Nu este încă foarte hotărât pe ce vrea să se axeze, dar știe că vrea să învețe serios programare. Consideră ca subiectele de la admiterea de anul acesta au fost diferite de anii trecuți prin existența mai multor exerciții peste nivelul mediu de dificultate, dar nu toate la fel de complicate ca in anii trecuți. De la facultate așteaptă în primul rând să învețe tot ce are nevoie pentru a fi pregătit în domeniul în care vrea sa lucreze pe viitor în condiții foarte bune de studiu. Nu se aștepta să aibă 10 la ambele probe și să fie unul dintre cei 3 cu 10 la examene, dar a petrecut rezultatele bune cu o binemeritată excursie la mare. Ca hobby-uri, pe lângă programare, îi mai plac gaming-ul și tenisul de masă.

Ștefan Codreanu este din Huși, județul Vaslui, a făcut liceul în București, iar acum optează între Facultatea de Automatică și Calculatoare și Cambridge. Indiferent de facultatea pe care o va alege, în următorii ani își imaginează că va avea un loc de muncă stabil, că va călători, va explora lumea, după care își va întemeia o familie și se va bucura de pasiunile lui. “Să dorm este o activitate foarte bună și o recomand.” Totodată, îi place să joace șah, să cânte la pian și, mai ales, îi place să gândească. Fizica este materia care îl pune cel mai mult la încercare, cea care l-a ambiționat să ajungă cât mai departe și care îi va alimenta mereu dorința de a învăța mai mult.

Andrei Albișoru este din Roșiori-de-Vede, județul Teleorman. A urmat cursurile Colegiului Național “Anastasescu”, materiile lui preferate dîn liceu fiind fizica, informatica și matematica. A reușit să intre la Facultatea de Automatică și Calculatoare cu 10 în ambele probe ale Examenului de Admitere. Pentru el definitorie în alegerea facultății a fost dorința de a învăța programare și de a-și realiza propriile jocuri, sperând să dobândească cunoștințele necesare pentru asta. Ca așteptări, știe de la prieteni mai mari, care sunt deja la facultate, că va fi mult de muncă, dar a auzit și ca vor fi colegi foarte “de gașcă”. Îi plac foarte mult fotbalul (în special cel jucat de roș-albaștri) și jocurile pe calculator (preferatele lui fiind seriile FIFA, Assassin’s Creed și Hearthstone), însă încearcă să își facă un obicei și din a face cât mai multă mișcare. Legat de viitor, nu știe încă ce îi rezervă viitorul sau unde s-ar vedea în 10 ani, sperând să descopere asta în timpul facultății.

 

La final, vrem să le urăm mult succes în noul drum ce-i așteaptă și să-i felicităm încă o dată pentru performanțele obținute. Ne vedem în octombrie, băieți!