Reprezentativitatea studenților în învățământul universitar este o componentă esențială în structurile de conducere. Studenții sunt parteneri deciziționali, astfel alegerea unor reprezentanți și implicarea activă a lor în viața universității și facultății constituie un drept fundamental al nostru.

A sosit acea perioadă când este necesar să ne alegem reprezentanți în cadrul Consiliului Facultății și Senat.

Vom încerca să răspundem la câteva întrebări punctuale.

Cine poate candida? Studenții facultății pot candida pentru CF sau pentru Senat, care nu au sancțiuni pentru abateri de la regulile de conduită academică și nu au fost angajați ai universității. Ținem cont de principiul reprezentativității.

Ce durată are mandatul? 2 ani

Câti studenți reprezentanți sunt în ACS? 11 studenți consilieri (Consiliul Facultății) și 4 senatori (Senat)

Ce presupune și cât timp mi-ar ocupa? În primul rând, vei avea o ședintă la care vei participa lunar, care nu durează mai mult de 2-3 ore. Pe lângă asta, în funcție de inițiativele tale, se mai pot adăuga ore lunar sau pe o perioadă scurtă de timp deoarece poți face parte din anumite comisii. (Exemplu. Giorgiana este membru al comisiei relații internaționale și participă în fiecare semestru la interviurile pentru concursul Erasmus din Facultatea noastră și promovează concursul înainte de deadline)

Când și cum îmi depun candidatura? Candidaturile se depun online, la adresa office@aspoli.ro, în perioada 23-28.02.2016. Dosarul de candidatură va conţine un formular de înscriere de pe site-ul www.aspoli.ro, şi un CV. Candidaturile se anunţă public prin afişare pe site-ul www.aspoli.ro, pe data de 29.02.2016.
Dacă trimiți pe mail CV-ul, te rugăm să adaugi în câmpul CC adresa office@lsacbucuresti.ro. Dorim să realizăm pentru studenții din facultatea noastră o dezbatere publică și ne-ar ajuta să știm gradual numărul de studenți înscriși.

Pentru mai multe detalii, cercetează regulamentul de alegere din cadrul universității noastre prezent aici.

Ai nelămuriri despre ce presupune viată de reprezentant în facultate? Îți dăm câteva nume din fosta brigadă, care ți-ar răspunde cu dragă inimă la întrebările tale. Giorgiana Vlăsceanu (Consiliul Facultății) și Daniel Floarea (Senat) îți vor sta la dispoziție.